Clicky


Container terminal Cuijk slaat bijna kwart meer containers over

Container terminal Cuijk slaat bijna kwart meer containers over
10-06-2015 14:43 | Algemeen | auteur De Redactie

KATWIJK - De Maas is de levensader voor het Land van Cuijk. Met de komst van de Container Terminal in de Haven van Katwijk, in januari 2013, is de verbinding tussen het bedrijfsleven en de Maas versterkt.

De Gemeente, De vijfsterrenregio, Horticoop, Van Berkel Logistics en Inland Terminal Veghel hebben deze verbinding tussen binnenvaart en wegvervoer mogelijk gemaakt. Dit met de intentie om het vervoer goedkoper te maken en vrachtwagens van de weg te halen. Het succes van deze investering blijkt wel uit het feit dat in het eerste exploitatiejaar zowel de containeroverslag als de bulktransporten zijn toegenomen.

Uit cijfers blijkt dat in 2014 Inland Terminal Cuijk een groei wist te realiseren. In 2014 zijn maar liefst 37.438 containers overgeslagen. Dit is bijna een kwart meer dan het jaar er voor. Ook de overslag van bulkgoederen via de Inland Terminal Cuijk nam toe tot in totaal 22.500 ton goederen (een stijging van 5%). Bij deze bulktransporten gaat het hoofdzakelijk om grondstoffen voor de potgrondindustrie.

Wethouder Jilisen van de gemeente Cuijk benadrukt het belang van een goede verbinding met de Maas: "Nu het economisch tij aantrekt zal de druk op ons wegennetwerk weer verder toenemen. Met meer files tot gevolg. Doordat vervoerders in de regio tegenwoordig de mogelijkheid hebben om eenvoudig over te stappen op het water kan veel tijd - en dus ook geld - worden bespaard.

De groeicijfers van de terminal over het jaar 2014 zijn bemoedigend. Wij verwachten dat de groei de komende jaren door zal zetten. Onze regio kent tal van grote spelers die nog meer kunnen en zullen gaan profiteren van de mogelijkheden die onze overslagkade biedt.”

Foto's

  • N. van Leeuwen Transport
    N. van Leeuwen Transport
  • J.Roeland
    VAN BREE
  • J.Roeland
    D.V.M. Transport
  • J.Roeland
    VAN DER MOST