Transport Online - Ploeger neemt eerste hybride koelmotor van Nederland in gebruik [+foto's en video]

Ploeger neemt eerste hybride koelmotor van Nederland in gebruik

Ploeger neemt eerste hybride koelmotor van Nederland in gebruik [+foto's en video]
10-06-2015 14:32 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

HARDERWIJK - Ploeger Logistics uit Harderwijk heeft als eerste logistiek dienstverlener in Nederland een hybride koelmotor in gebruik genomen. Deze innovatie is tot stand gekomen in een intensief samenwerkingstraject tussen Ploeger, TRS en Sligro. Johan Vanherck, manager Contract Vervoer bij Ploeger: “Als logistiek dienstverlener maken we duurzaamheid en innovatie concreet, iets wat past bij het DNA van Ploeger.”

De hybride koelmotor wordt door Ploeger ingezet in de binnenstad van Den Bosch. Daar worden vrijwel alle horecabedrijven bevoorraad met een Mercedes Antos, in combinatie met de stille en emissieloze koelmotor van TRS.Enorme verschillen

De verschillen tussen een traditionele en een TRS TWIN-COOL-koelmotor zijn enorm, beaamt Roy van Schie, salesmanager bij TRS: “Een traditionele koelmotor wordt aangedreven door een aparte dieselmotor, terwijl een hybride koelmotor wordt aangedreven door de zuinige en schone Euro 6-motor uit de vrachtwagen."

"Als de vrachtwagen volledig stil moet zijn tijdens het lossen, blijft de koelinstallatie koelen dankzij het gekoppelde batterijpakket. Die combinatie resulteert in minder overlast en een uitstoot die 60 keer lager is dan een traditionele koelinstallatie! Daardoor voldoet Ploeger met deze combinatie nu al aan de Green Deal-Zero-Emission Stadslogistiek.”

Fluisterstil

Johan Vanherck ziet allerlei nieuwe mogelijkheden dankzij de nieuwe koelmotor: “In de binnenstad is een ronkende koelmotor natuurlijk enorm vervuilend en tegelijk niet comfortabel voor ondernemers en omwonenden. Deze fluisterstille hybride oplossing brengt nieuwe mogelijkheden in de samenwerking met onze klant Sligro. We kunnen in grotere tijdvakken leveren, wat winst is voor Sligro, haar klanten en ook voor ons als logistiek dienstverlener!”Geen overlast

Sligro daagt haar transporteurs continu uit om te innoveren. Henk Verberk, operations manager transport bij Sligro: “Onze klanten profiteren van deze oplossing doordat vrachtwagens met een hybride koelmotor vrijwel geen overlast geven. We kunnen onze klanten nu dus overal en op elk moment beleveren.”

De gemeente Den Bosch omarmt deze innovatie en in de Lange Putstraat in het centrum van de Brabantse stad mogen horecabedrijven enkel nog beleverd worden door vrachtwagens met een hybride koelmotor.

Foto's

  • J.Roeland
    Sligro


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,744
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions