Clicky


Terugblik: Hovenga Transport pakt de draad weer op na grote brand

Terugblik: Hovenga Transport pakt de draad weer op na grote brand
10-06-2015 14:11 | Transport Online | auteur Tine van Knijff- van Hijum

METSLAWIER - Op 23 november 2014 brak er een grote brand uit bij Hovenga Transport in het Friese Metslawier. De grote loods van het bedrijf, waar zes vrachtwagens en een shovel in stonden, werd volledig in de as gelegd. De brandweer zette in op het behoud van de naastgelegen woning, dit slaagde.

Nu, ruim een half jaar na de grote brand, heeft Hovenga Transport de draad weer goed opgepakt. "De loods staat er weer. Dat ging gelukkig heel snel, begin januari zijn we daar mee begonnen en na twee maanden en twee dagen was de buitenkant van de loods klaar. De binnenkant is nu ook bijna klaar", vertelt Klaske Hovenga.

"We hebben nog niet alle vrachtwagens vervangen. In de loods stonden tijdens de brand zes wagens en één oude, die niet meer werd gebruikt. Voor de zes vrachtwagens hebben we inmiddels drie andere. De rest moet nog."



In december huurde Hovenga nog ruimte erbij, omdat de eigen loods toen nog niet weer opgebouwd was. Maar voor het nieuwe seizoen was de nieuwe loods klaar, waardoor het bedrijf nu net zoals voorheen, zijn activiteiten kan voortzetten.

"In de loods stonden niet alle vrachtwagens, er waren vier of vijf wagens op pad", vertelt Klaske. "Daarnaast hadden we nog een paar op een andere locatie staan. Inmiddels rijden we weer met acht à negen vrachtwagens rond."



De brand heeft wel indruk gemaakt op de Hovenga's, maar de nuchtere Friezen hebben de schouders eronder gezet en zijn weer doorgegaan. "Er waren wel spullen van emotionele waarde bij die zijn opgebrand, maar gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen. Dat is veel belangrijker." Bovendien zijn ze zich er bij Hovenga Transport van bewust dat dit iedereen kan overkomen. "We hopen natuurlijk nooit weer zoiets mee te maken, maar je kunt er niets aan doen. Het is ook nooit duidelijk geworden hoe de brand is ontstaan. Het was pure pech."

"Nadat we de brand gehad hadden, was het wel net of overal brand uitbrak. Je let er toch meer op", aldus Klaske. "Maar nu zijn we weer gewoon aan de slag en we gaan door zoals we gewend waren."



Oproep: terugblik

Transport Online bestaat tien jaar en wil met terugblikken aandacht schenken aan personen en bedrijven die de afgelopen tien jaar op de één of andere manier op de website hebben gestaan.

Niet alleen met nieuwsartikelen, maar ook wie door onze rubriek vacatures bijvoorbeeld een baan heeft gevonden, of succes heeft gehad met een plaatsing op de vrachtuitwisseling. Wilt u meer vertellen? Geef uw contactgegevens door via: t.vanknijff@transport-online.nl

©Foto's: Hovenga Transport