Clicky


Gekantelde vrachtwagen zorgt voor problemen op A15

Gekantelde vrachtwagen zorgt voor problemen op A15
10-06-2015 13:27 | Ongevallen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

RIDDERKERK - Een gekantelde vrachtwagen op het knooppunt Ridderkerk-Zuid zorgt voor problemen op de A15 bij Dordrecht, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID). Een zwaar transport ligt op z'n kant op de verbindingsweg naar de A16 richting Breda. De bergingswerkzaamheden duren waarschijnlijk de hele avondspits.

Er moet zwaar materieel aan te pas komen om de vrachtwagen weer op z'n wielen te krijgen. Bovendien is de lading van de truck, een grote ijzeren constructie, op de rijbaan terecht gekomen. Ook dat moet opgeruimd worden.

Daarna moet Rijkswaterstaat het wegdek inspecteren op eventuele schade. In het geval van reparatiewerk blijft de afsluiting langer van kracht.

Pittige avondspits bij Dordrecht

Door de afsluiting verwacht de VID een pittige avondspits in de regio Dordrecht. Momenteel kiest verkeer vanaf de A15 voor de route via de N3 (randweg Dordrecht), maar die is niet berekend op deze grote, extra stroom verkeer.

De verwachting is dat het verkeer bij Dordrecht snel vast zal lopen. Andere alternatieven (parallelbaan A15, doorrijden naar knooppunt Ridderkerk-Noord, en daar keren) zijn sowieso al erg druk en zullen ook snel vollopen.