Clicky


Personeel Belastingdienst en gevangenissen gaan staken

Personeel Belastingdienst en gevangenissen gaan staken
10-06-2015 09:51 | Financieel | auteur De Redactie

Op donderdag 18 juni leggen ongeveer 700 rijksambtenaren in de regio Amsterdam tussen 12:00 uur en 15:00 uur hun werk neer. Het gaat om de medewerkers van de gevangenissen PI Amsterdam Over-Amstel (Bijlmerbajes) en Tafelbergweg, de belastingkantoren in Amsterdam en Hoofddorp en het detentiecentrum Schiphol.

De rijksambtenaren lopen vanaf 12:00 uur in een grote stoet vanaf het Belastingkantoor in Amsterdam (Kingsfordweg) naar een nabij gelegen open veld, aan de Zaventemweg, waar een actieterrein wordt ingericht. Deze actie is onderdeel van een estafette-actie in het hele land.

De ambtenaren voeren samen met de vakbonden FNV Overheid, AC Rijksvakbonden, CNV Overheid en CMHF actie voor een nieuwe cao. De cao is al ruim vier jaar geleden verlopen en sindsdien staan de rijksambtenaren op de nullijn. Er zijn al succesvolle acties geweest in Rotterdam en Arnhem. Volgende week vindt er tevens een actie plaats in Leeuwarden. De week erna volgt Venlo. Ondertussen worden ook bij de douane acties voorbereid.

©foto: FNV Overheid

Minister Blok verwijt de bonden dat zij niet aan tafel zijn gekomen en beweert dat het niet aan hem ligt dat er geen cao is. "Het "bod" van de minister bleek niet meer dan een belediging", reageert Marco Ouwehand, bestuurder FNV Overheid.

"Na ruim vier jaar nul kwam hij met verslechteringsvoorstellen en 0,5% salarisverhoging! Dat noemen wij geen serieus overleg. We willen graag weer aan tafel, maar pas als de minister wil praten over een serieuze loonsverhoging."