Clicky

 
Transport Online - Opnieuw aanhoudingen na onderzoek corrupte douanier

Opnieuw aanhoudingen na onderzoek corrupte douanier

Opnieuw aanhoudingen na onderzoek corrupte douanier
09-06-2015 16:43 | Algemeen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Rechercheurs van de politie Eenheid Rotterdam hebben opnieuw aanhoudingen verricht die verband houden met de eerder aangehouden medewerker van de Douane. Een van de aangehouden personen wordt onder andere verdacht van de invoer van 300 kilo cocaïne.

Die partij werd in 2013 door opsporingsdiensten onderschept en werd in de loop van 2014 in verband gebracht met de moord op een man in Berkel en Rodenrijs op nieuwjaarsdag 2014, en een man in Brabant in april 2014.

De drugs werden in december 2013 onderschept. Voor betrokkenheid bij die invoer werd dinsdag een 44-jarige Rotterdammer aangehouden. De politie kwam deze man op het spoor nadat er in 2014 informatie was binnengekomen dat hij samen zou werken met een "foute" douanier. Daarop werd een onderzoek naar die informatie gestart en dat leidde in april van dit jaar tot de aanhouding van de 54-jarige medewerker van de Douane.

Dinsdag werd ook de toenmalige partner van de man, een 42-jarige vrouw uit Lansingerland, aangehouden. Zij wordt verdacht van witwassen. Op een aantal plaatsen zijn doorzoekingen verricht, zowel in bedrijfspanden als in woningen, in Nederland en op Curacao en Aruba. Daarbij zijn goederen, waaronder een vuurwapen en munitie, en geld in beslag genomen.

Politie en OM hebben al eerder bekend gemaakt dat de man die op nieuwjaarsdag 2014 in Berkel in Rodenrijs om het leven werd gebracht, naar alle waarschijnlijkheid het slachtoffer was van een persoonsverwisseling. Of de nu aangehouden man het eigenlijke doelwit was, wordt nog onderzocht.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,464
Diesel2,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden