Transport Online - IATA wil meer samenwerking met regeringen

IATA wil meer samenwerking met regeringen

IATA wil meer samenwerking met regeringen
08-06-2015 17:04 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

MIAMI - De International Air Transport Industry (IATA) pleit voor een betere samenwerking met regeringen, op het gebied van veiligheid, infrastructuur, veiligheid, regelgeving en milieu. Dat zei Tony Tyler, IATA directeur-generaal en CEO, vandaag op de 71e IATA Annual General Meeting and World Air Transport Summit, in Miami.

"De luchtvaart is gebouwd op samenwerkingen en de relatie met de regeringen is de sleutel. Luchtvaartmaatschappijen en regeringen zijn goed afgestemd op de veiligheid. Maar in andere gebieden van verantwoordelijkheid zoals infrastructuur, veiligheid, regelgeving en milieu, zijn er mogelijkheden voor een diepere samenwerking", aldus Tony Tyler.
 
Dit jaar zullen zo'n 3,5 miljard mensen en 55 miljoen ton lading veilig door de lucht reizen en onderdeel uitmaken van een wereldwijd netwerk van 51.000 routes. Luchtvaartmaatschappijen hebben gezamenlijk 2,5 miljoen mensen in dienst, de luchtvaartondersteunende industrie is daarnaast goed voor nog eens 56 miljoen banen. Luchtvaart is de katalysator van economische groei, aldus de IATA.

"Voor landen is connectiviteit veel meer dan een concurrentievoordeel. Het is een economische noodzaak. En de immateriële voordelen van de luchtvaart maken het een kracht die de wereld ten goede komt. Er is dus een enorm gemeenschappelijk belang met regeringen om veilige, efficiënte en duurzame wereldwijde connectiviteit te ondersteunen die alleen luchtvaart kan bieden", aldus Tyler.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,657
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions