Clicky

 
Transport Online - Nieuwe spitsstrook op A15 vanaf vandaag open

Nieuwe spitsstrook op A15 vanaf vandaag open

Nieuwe spitsstrook op A15 vanaf vandaag open
08-06-2015 15:26 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ROZENBURG - Vandaag, maandag 8 juni, is de nieuwe spitsstrook tussen Rozenburg en Spijkenisse in de richting van de Thomassentunnel opengesteld voor het verkeer, meldt Rijkswaterstaat.

Tussen afrit 14 (Rozenburg) en afrit 15 (Welplaatweg) zijn spitsstroken aangebracht. Vanaf half maart is de spitsstrook tussen afrit 14 en 15 richting de Maasvlakte/Thomassentunnel getest. Deze strook is vanaf vandaag beschikbaar.

De openstelling van de spitsstrook in tegengestelde richting staat gepland voor medio augustus 2015. De spitsstroken zijn aangelegd om tijdens grote drukte meer rijstroken beschikbaar te hebben. Dit verbetert de doorstroming van het verkeer, aldus Rijkswaterstaat.Als de spitsstrook in gebruik is, geldt een maximumsnelheid van tachtig kilometer per uur.

Verbreding A15

De A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein wordt tot eind 2015 aangepakt om de doorstroming te verbeteren en de veiligheid te optimaliseren. In totaal komt er 85 kilometer extra aan rijstroken bij en wordt er een nieuwe bredere en hogere Botlekbrug gebouwd.

A-lanes-A15, het consortium dat in opdracht van Rijkswaterstaat de werkzaamheden uitvoert, zal door slim plannen en bouwen de hinder als gevolg van de werkzaamheden zoveel mogelijk minimaliseren.

Foto's

  • J.Roeland
    DE RIJKE
  • J.Roeland
    DE RIJKE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats