Clicky


Van der Vlist vervoert industriële ringen naar Groot-Brittannië

Van der Vlist vervoert industriële ringen naar Groot-Brittannië
08-06-2015 15:09 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ROTTERDAM - Van der Vlist heeft drie zware industriële ringen vervoerd van Duitsland naar Groot-Brittannië. De ringen waren 5960 milllimeter in diameter en 610 millimeter hoog, ze wogen elk 14,4 ton. Ze werden opgehaald in Zuidoost-Duitsland en daar op een tilt-frame-trailer geladen.

Het breedtetransport werd voldoende in breedte verminderd om in Nederland zonder politiebegeleiding over de weg te mogen rijden. Eén van de drie dingen werd in twee helften opgedeeld. Deze helften waren elk 6160 millimeter lang, 3080 millimeter breed en 410 millimeter hoog, met een gewicht van 5,9 ton. Deze konden dan ook worden vervoerd op een vlakke trailer. De andere twee ringen werden op tilt-frame-trailers vervoerd naar Rotterdam.




Eenmaal in Rotterdam werden de ringen overgeladen op semitrailers; de wegbeperkingen in Groot-Brittannië zijn veel soepeler dan in Nederland. De trailers werden vervolgens aan boord van de veerboot gebracht voor verzending naar Immingham, waar alle vergunningen in orde waren en waar en begeleiders wachtten zodat het transport de weg kon vervolgen naar Scunthorpe in North Lincolnshire, waar de bijzondere lading werd gelost. De ring die in twee helften was opgedeeld, wordt daar weer tot één geheel gemaakt.