Transport Online - Sterke groei vrachtvervoer op Brussels Airport

Sterke groei vrachtvervoer op Brussels Airport

Sterke groei vrachtvervoer op Brussels Airport
08-06-2015 14:30 | Luchtvracht | auteur Tine van Knijff- van Hijum

BRUSSEL - Vrachtvervoer op Brussels Airport kent een sterke groei, vooral het volvrachtsegment. De vracht op Brussels Airport is in de maand mei met 7,4 procent gestegen ten opzichte van mei vorig jaar, in contrast met andere Europese luchthavens waar de vrachtvolumes gemiddeld dalen.

Alle segmenten binnen het vrachtvervoer op Brussels Airport zijn gegroeid. De sterkste groei is gerealiseerd bij de volvrachtvluchten. De afgelopen jaren heeft dit segment wereldwijd, en ook op Brussels Airport, de grootste klappen gekregen.

Dankzij de start van verschillende nieuwe cargomaatschappijen, zoals Qatar Airways, Ethiopian Cargo en het Chinese Yangtze River Express, ziet Brussels Airport een sterk herstel in dit segment. Eind mei is ook KF Aerospace (vroeger Kelowna) gestart op Brussels Airport.

Meer passagiers

Brussels Airport breekt in mei weer door de grens van 2 miljoen passagiers in een maand. In de meimaand hebben 7,7 procent meer passagiers een vlucht genomen van of naar Brussels Airport in vergelijking met mei vorig jaar. In totaal hebben 2.152.448 mensen op Brussels Airport gevlogen.

De grootste stijging zit bij het aantal transferpassagiers (+9,6%) en het aantal passagiers van wie de reis op Brussels Airport begint. Dankzij de vele vakantiedagen in de maand mei is er een groei van de korte vakantietrips.

De groei, zowel bij passagiers met Brussels Airport als vertrekpunt als transferpassagiers, is grotendeels toe te schrijven aan Brussels Airlines dankzij het inzetten van grotere toestellen en het aanbieden van nieuwe bestemmingen en meer vluchten. Ook bij de low cost maatschappijen en bij vluchten op lange afstand is er een significante groei ten opzichte van mei vorig jaar.

In de herfst start All Nippon Airways met een rechtstreekse vlucht naar Tokio, een belangrijke ontwikkeling voor Brussels Airport als Star Alliance hub. Brussels Airlines start in september met een dagelijkse vlucht naar Bremen. Bremen wordt zo de achtste luchthaven in Duitsland voor Brussels Airport.

Problemen Belgocontrol

Door de problemen bij luchtverkeersleiding Belgocontrol op 27 mei -er was toen een storing in de noodgeneratoren- zijn enkele honderden vluchten geschrapt. Dit vertaalt zich in de vluchtcijfers in een lichte daling van 0,4 procent ten opzichte van mei vorig jaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions