Clicky


Vaarwegbreedte Schelde-Rijnkanaal naar 120 meter

Vaarwegbreedte Schelde-Rijnkanaal naar 120 meter
08-06-2015 13:26 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

REIMERSWAAL - Vanaf half juni gaat de vaarwegbreedte van het Schelde-Rijnkanaal van 90 meter naar 120 meter, meldt Rijkswaterstaat. Hierdoor is de overlast voor het scheepvaartverkeer door de renovatie van de Kreekrakbruggen voorbij. Schippers worden hierover ook geïnformeerd via Berichten aan de Scheepvaart (BAS).

Na de openstelling van brug noord van de Kreekrakbruggen gaat Rijkswaterstaat verder met afrondende werkzaamheden aan brug zuid, voor verkeer richting Bergen op Zoom. Verkeer blijft hierdoor op versmalde rijstroken rijden met een snelheidsbeperking van zeventig kilometer per uur. Eind juni zijn deze werkzaamheden afgerond en zijn ook daar twee normale rijstroken beschikbaar.

In februari is brug zuid zo snel mogelijk opengesteld voor verkeer om de verkeersoverlast te beperken. Daarom zijn toen een aantal werkzaamheden aan deze brug uitgesteld: het plaatsen van nieuwe leuningen, het storten van gietasfalt aan de voet van de geleiderail, het conserveren van de randen van de brug en het aanbrengen van wegmarkering. Deze werkzaamheden worden nu uitgevoerd.

Laatste loodjes

Tot eind juni blijft verkeer over de versmalde rijstroken rijden. Daarna zijn ook op brug zuid weer twee normale rijstroken beschikbaar met de maximumsnelheid van 120 kilometer per uur, en 130 kilometer per uur tussen zeven uur 's avonds en zes uur 's ochtends.

Vervolgens voert Rijkswaterstaat de laatste werkzaamheden uit vanaf de vluchtstrook tot eind juli. Hier ondervindt het verkeer nagenoeg geen hinder van.

©Foto's: Rijkswaterstaat