Transport Online - Lufthansa start repatriëringsvluchten slachtoffers Germanwings rampvlucht

 


Lufthansa start repatriëringsvluchten slachtoffers Germanwings rampvlucht

Lufthansa start repatriëringsvluchten slachtoffers Germanwings rampvlucht
08-06-2015 10:31 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

DÜSSELDORF - Lufthansa begint morgen, dinsdag 9 juni om half elf 's avonds, met het repatriëren en overdragen van de slachtoffers van de Germanwings vlucht 4U9525 aan de families. Copiloot Andreas Lubitz liet het vliegtuig eind maart opzettelijk neerstorten in de Franse Alpen.

De eerste repatriëringsvlucht is een speciale, met een MD 11 van Lufthansa Cargo van Marseille naar Düsseldorf. Het vliegtuig zal opstijgen van Marseille op dinsdag 9 juni om tien voor negen 's avonds en zal naar verwachting in Düsseldorf landen om half elf 's avonds. Er zullen dertig kisten van slachtoffers van vlucht 4U9525 aan boord zijn.

De repatriëring van de slachtoffers was aanvankelijk gepland voor volgende week. Als gevolg van wettelijke eisen dreigde daarin echter vertraging op te treden. De commissaris van de regering die verantwoordelijk is voor de nabestaanden van de slachtoffers, schakelde daarop onmiddellijk de autoriteiten in en kreeg daarop de verzekering dat de voorbereidingen voor repatriëring onmiddellijk konden worden gemaakt.Wensen nabestaanden

Na deze eerste speciale vlucht naar Düsseldorf, zullen de andere slachtoffers in de komende weken geleidelijk worden overgebracht naar hun eigen land. De Franse autoriteiten werken er hard aan om de formele voorwaarden voor de overdracht van de slachtoffers zo snel mogelijk klaar te maken. Lufthansa staat in nauw contact met de nabestaanden om ervoor te zorgen dat de overdracht van de slachtoffers wordt uitgevoerd volgens de wensen van de nabestaanden.

Identificatie enorme klus

Vorige maand maakten de Franse autoriteiten bekend dat alle 150 slachtoffers van de crash van het vliegtuig van Germanwings, dat in maart neerstortte in de Franse Alpen, waren geïdentificeerd. De identificatie van de slachtoffers was een enorme klus, omdat na de crash geen enkel intact lichaam werd gevonden.

Copiloot Andreas Lubitz

De onderzoekers van de ramp gaan ervan uit dat copiloot Andreas Lubitz het toestel opzettelijk heeft laten neerstortten, nadat hij de piloot tijdens de vlucht had buitengesloten. Lubitz zou hebben gekampt met depressies en zelfmoordneigingen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,604
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden