Transport Online - Weekendafsluiting knooppunt Grijsoord voor wegverbreding A12

Weekendafsluiting knooppunt Grijsoord voor wegverbreding A12

Weekendafsluiting knooppunt Grijsoord voor wegverbreding A12
08-06-2015 09:47 | Wegwerkzaamheden | auteur Tine van Knijff- van Hijum

GRIJSOORD - In de weekenden van 12 tot 15 juni, 19 tot 22 juni en 26 tot 29 juni (steeds van vrijdagavond negen uur tot maandagochtend vijf uur) vinden werkzaamheden plaats op knooppunt Grijsoord aan de A12, meldt Rijkswaterstaat. Twee verbindingswegen worden hier verbreed, alsook het aansluitende stuk A50 tussen verzorgingsplaats De Slenk en knooppunt Grijsoord.

Hiervoor is het nodig die verbindingswegen in het knooppunt af te sluiten. Weggebruikers dienen rekening te houden met verkeershinder en een langere reistijd. Doorgaand verkeer op de A12 tussen Ede en Arnhem ondervindt in beide richtingen vrijwel geen hinder van deze werkzaamheden.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer via verschillende routes omgeleid. Deze routes zijn aangegeven op borden langs en boven de weg en op vanAnaarBeter. Houd rekening met een extra reistijd van zo'n tien minuten.

Als gevolg van extra verkeersaanbod op de omleidingsroute via de A12 aansluiting Arnhem-Noord (afrit 26) moeten weggebruikers richting Arnhem-Noord rekening houden met extra hinder rondom de afrit Arnhem-Noord en de Apeldoornseweg. Voor bezoekers richting Burgers’ Zoo en het Openluchtmuseum in Arnhem worden specifieke omleidingsroutes ingesteld.

Meer ruimte

Door de verdubbeling van de verbindingsweg A50 Nijmegen – A12 Utrecht ontstaat in knooppunt Grijsoord meer ruimte voor het verkeer in de richting Utrecht. Daarnaast krijgt het verkeer vanaf de A50 in de richting Arnhem (A12) meer ruimte om veilig te kunnen doorstromen.

Als de gehele wegverbreding A12 Ede Grijsoord gereed is (eind 2016) zal de doorstroming van het verkeer in en rond knooppunt Grijsoord naar verwachting verbeteren.

Rijkswaterstaat verbreedt samen met Heijmans de A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord in beide richtingen van 2x2 naar 2x3 rijstroken. Door de wegverbreding verbeteren de doorstroming van het verkeer, de bereikbaarheid van de regio en de verkeersveiligheid.

Natuur is een speerpunt binnen het project. Eind 2016 is het werk gereed en kan het verkeer tussen Ede en knooppunt Grijsoord in beide richtingen gebruik maken van drie rijstroken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions