Clicky


Vanmiddag werkonderbreking bij offshorebedrijf Heerema Zwijndrecht

Vanmiddag werkonderbreking bij offshorebedrijf Heerema Zwijndrecht
08-06-2015 09:28 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ZWIJNDRECHT - FNV Metaal en CNV Vakmensen roepen vandaag alle werknemers bij Heerema Zwijndrecht het werk neer te leggen op voor een werkonderbreking van twee uren, te beginnen vanmiddag om half drie. Bij Heerema Zwijndrecht werken zo'n driehonderd medewerkers. Zij bouwen voornamelijk booreilanden en andere grote off-shore installaties, zoals 'jackets' .

De cao-onderhandelingen in zowel de Metaal en Techniek (kleinmetaal) als de Metalektro (grootmetaal) zijn respectievelijk eind maart en eind april afgebroken. Werkgevers hebben vervolgens medio mei de ultimatums van de bonden in zowel de kleinmetaal als in de grootmetaal afgewezen. Heerema valt onder de cao Metalektro.

'Fatsoenlijk loon'

FNV Metaal kaderlid Leonard Verkerk: “Mijn collega’s en ik leggen het werk neer omdat we recht hebben op een goede cao. Met een fatsoenlijk loon en medezeggenschap over onze eigen werktijden. Bovendien moeten ook jongeren de kans krijgen in deze mooie sector te gaan werken. En dan gewoon ook als volwassenen betaald krijgen.”

'Recht op scholing'

CNV Vakmensen bestuurder Piet Verburg: “Bij Heerema moeten werknemers ook een individueel recht op scholing hebben, zonder goede scholing geen toekomst in de metaal! Ook kan het niet zo zijn dat tussen bonden en werkgevers gemaakte afspraken over loon eenzijdig door een werkgever teniet gedaan kunnen worden.”