Transport Online - Copiloot Germanwings raadpleegde tientallen artsen

 


Copiloot Germanwings raadpleegde tientallen artsen

Copiloot Germanwings raadpleegde tientallen artsen
05-06-2015 16:49 | Ongevallen | auteur De Redactie

MARSEILLE - Copiloot Andreas Lubitz, die in maart een passagiersvliegtuig van Germanwings te pletter vloog, klopte vóór zijn daad aan bij tientallen artsen. Dat zegt de Franse openbaar aanklager Brice Robin.

Voor welke klachten Lubitz, die in het verleden meermalen depressief was, hulp zocht wilde Robin niet loslaten. Robin leidt het gerechtelijk onderzoek naar de vliegramp van 24 maart, die honderdvijftig mensen het leven kostte. De onderzoekers gaan ervan uit dat Lubitz het vliegtuig moedwillig tegen een bergwand liet neerstorten.

Robin bespreekt zijn vorderingen volgende week met nabestaanden op het Franse ministerie van buitenlandse zaken. De nabestaanden zijn ontevreden over de tijd die de Fransen nemen voor ze de stoffelijke resten van de slachtoffers overdragen.

Duitse aanklagers hebben eerder laten weten dat Lubitz in de dagen voor de crash op internet zocht naar zelfmoordmethoden. Dat zou wijzen op een vooropgezet plan. Dat de copiloot tegelijkertijd zo veel artsen raadpleegde lijkt erop te duiden dat hij wanhopig greep probeerde te krijgen op een onbekende psychische of lichamelijke aandoening. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden