Clicky


Drie vrachtwagenongevallen in minder dan 12 uur op Belgische E34

Drie vrachtwagenongevallen in minder dan 12 uur op Belgische E34 [+foto's]
05-06-2015 10:38 | Buitenland | auteur De Redactie

TURNHOUT - Op de Belgische E34 is het vanochtend voor de derde keer in minder dan twaalf uur tijd tot een ongeval gekomen. Ter hoogte van Turnhout reed in de ochtendspits een vrachtwagen in op een file die was ontstaan na een eerder ongeval. De vrachtwagen raakte een personenauto die op zijn beurt weer tegen een andere vrachtwagen en bestelwagen botste. Drie personen zijn gewond geraakt.

De file was 's nachts al ontstaan nadat een vrachtwagen met kartonnen dozen in de middenberm terecht was gekomen. De lading kwam op de weg terecht en moest allemaal met de hand worden opgeruimd, met een lange file tot gevolg.

Eerder al gebeurde ter hoogte van Oud-Turnhout een zware aanrijding waarbij drie vrachtwagens op elkaar botsten in de staart van een file. Er viel daarbij één zwaargewonde in de cabine van een vrachtwagen, en een lading stalen platen belandde op de rijweg. Door de bergingswerken zal de E34 nog de hele ochtend versperd blijven. De chauffeur werd in kritieke toestand afgevoerd, maar is intussen buiten levensgevaar.

Bij het laatste ongeval vanochtend zorgde dezelfde file voor een ongeval bij de uitrit Turnhout-West. Ondanks de signalisatie die na de eerdere ongevallen was geplaatst moest een vrachtwagen naar een andere rijstrook uitwijken omdat het verkeer stilstond. Hij raakte daarbij een personenwagen.

De E34 in de richting van Nederland is volledig afgesloten. Alle verkeer moet de snelweg verlaten via afrit 24 Turnhout-Centrum. Een calamiteitenroute, aangeduid met de letter P, leidt naar oprit 25 (Oud-Turnhout). De omleiding kan nog een tijd duren.

Voor foto's klikt u hier, hier of hier!