Groei luchtvrachtmarkt stagneert

Groei luchtvrachtmarkt stagneert
04-06-2015 15:27 | Luchtvracht | auteur De Redactie

MIAMI - De groei van de luchtvrachtmarkt is de afgelopen maanden vrijwel tot stilstand gekomen. De wereldwijde vraag lag in april nog wel 3,3 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar, maar sinds eind 2014 zijn de vrachtvolumes nauwelijks meer gegroeid. Dat maakte de internationale brancheorganisatie IATA donderdag bekend.

De groei op jaarbasis in april is ook beduidend lager dan in het eerste kwartaal, toen die gemiddeld op 5,3 procent uitkwam. Luchtvaartmaatschappijen zijn hun vrachtcapaciteit wel blijven opschroeven. In april nam die met 5,5 procent op jaarbasis toe. De gemiddelde beladingsgraad, een belangrijke graadmeter van efficiëntie in de luchtvaartbranche, zakte van 47,8 procent naar 44,7 procent. (Novum)Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden