Clicky


Maersk Line bestelt elf zeer grote containerschepen bij DSME

Maersk Line bestelt elf zeer grote containerschepen bij DSME
04-06-2015 12:27 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

KOPENHAGEN - Maersk Line heeft een nieuw contract getekend met Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME). De order is voor elf tweede generatie Triple-E containerschepen met een capaciteit van 19.630 TEU per stuk, plus een optie om nog eens zes van deze schepen te bestellen. De schepen zullen een lengte van hebben van ongeveer vierhonderd meter en een breedte van 58.6 meter.

Het contract heeft een waarde van 1,8 miljard dollar. Het werd ondertekend door Sung-Leep Jung, President en CEO van DSME, en Søren Skou, CEO van Maersk Line, tijdens een ceremonie in het hoofdkwartier van Maersk Line's in Kopenhagen.

Dit is de tweede nieuwe te bouwen bestelling die Maersk Line doet, in het kader van zijn investeringsprogramma, na de bestelling van zeven 3.600 TEU feederschepen eerder dit jaar. Maersk Line is van plan de komende vijf jaar 15 miljard dollar te investeren in nieuw te bouwen schepen, aanpassingen, containers en andere apparatuur. Maersk Line verwacht zo de nodige capaciteit te kunnen behouden om mee te kunnen groeien met de wereldwijde, en zo ook minder efficiënte apparatuur te vervangen. 



"Ik ben erg blij met deze bestelling. Deze schepen zullen ons helpen om concurrerend te blijven in Azië en Europa de handel en zijn de sleutel in onze strategie om mee te groeien met de markt. Het is de tweede grote order dit jaar en we verwachten meer schepen te bestellen, om toe te kunnen voegen aan onze vloot vanaf 2017", zegt Søren Toft, Chief Operating Officer (COO) van Maersk Line.

De nieuwe schepen zullen de grootste exemplaren zijn in de vloot van Maersk Line en zijn bestemd voor de handel in Azië en Europa. De schepen zullen kleinere, minder efficiënte schepen vervangen. De elf schepen zullen tussen april 2017 en mei 2018 toetreden tot de vloot en gaan varen onder de Deense vlag.

Maersk Line heeft al lange tijd een goede samenwerking met DSME. DSME bouwde recentelijk nog de baanbrekende Triple-E schepen voor Maersk Line. De laatste van de twintig wordt deze maand geleverd.