Transport Online - CNV: Cao-resultaat bij NS

CNV: Cao-resultaat bij NS

CNV: Cao-resultaat bij NS
04-06-2015 11:30 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - CNV Vakmensen heeft na een marathon-overleg zojuist een onderhandelingsresultaat bereikt bij NS over een nieuwe cao. De cao geldt voor ongeveer 15.000 werknemers. “We hebben niet alles bereikt wat we wilden, maar het belangrijkste is dat de nieuwe cao bijdraagt aan rust in een buitengewoon roerige periode bij NS”, zegt onderhandelaar Evert Jan van Mheen van CNV Vakmensen in een eerste reactie.            

Het cao-resultaat kwam moeizaam tot stand. Gisterenochtend begonnen de onderhandelaars aan de inmiddels zesde overlegronde. “We zijn doorgegaan tot we eruit waren. Er is iedereen veel aan gelegen om voor een langere periode duidelijkheid te creëren voor de NS-medewerkers”, zegt Van de Mheen.

Het cao-resultaat gaat uit van een looptijd van 29 maanden (van 1 mei 2015 tot 1 oktober 2017). In die periode gaan de lonen in totaal met 5 procent omhoog:

  • 1 procent per 1 mei 2015
  • 2 procent per 1 januari 2016
  • 2 procent per 1 januari 2017

Werkzekerheid

De NS-werknemers hebben de komende jaren zekerheid over hun baan. Van de Mheen: “Tot 2019 zijn ze gegarandeerd van hun werk bij NS. Dat geeft zekerheid voor het vaste personeel. De inhuur wordt de komende jaren teruggebracht met 20 procent.”

Loopbaanadvies

Voor loopbaanadvies zijn 100 vouchers beschikbaar (van 750 euro). NS-medewerkers kunnen die naar eigen inzicht gebruiken voor gesprekken over hun loopbaan.

Leden

Het cao-resultaat wordt de komende weken positief voorgelegd aan de leden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions