Transport Online - Failliet Van der Aart Drachten doorgestart door Schoenmakers Logistics

Failliet Van der Aart Drachten doorgestart door Schoenmakers Logistics

Failliet Van der Aart Drachten doorgestart door Schoenmakers Logistics
04-06-2015 10:33 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort

DRACHTEN / BOXTEL - Schoenmakers Logistics in Boxtel heeft afgelopen vrijdag het failliete Van der Aart Drachten doorgestart. Dat is donderdagochtend bevestigd aan Transport Online door waarnemend curator mr. Ynze Talstra uit Heerenveen.

“Het moederbedrijf Logistics Service Brabant heeft officieel de activa en de bedrijfsactiviteiten overgenomen”, verduidelijkt hij. “De overeenkomst is inderdaad afgelopen vrijdag getekend”, klinkt het verder.

Het Brabantse bedrijf was eerder in het noorden van het land al actief in opdracht van Van der Aart. Voor de doorstart is een nieuwe bv opgericht: European Transport Service Drachten BV. Deze bv werd, volgens gegevens van de Kamer van Koophandel opgericht op 27 mei 2015.

“Hoeveel personeel van Van der Aart er bij het doorgestarte bedrijf gaan werken kan ik niet precies zeggen. De nieuwe baas heeft wel gezegd dat hij iedereen een arbeidsovereenkomst wil aanbieden. Het is niet helemaal duidelijk of oud-directeur Van der Aart er ook gaat werken. Ik heb van hem begrepen dat hij dat niet gaat doen.” Bij Van der Aart stonden 16 personen op de loonlijst.

Zelf aangedragen

“Hij was niet bij de onderhandelingen van de doorstart. Wel heeft hij zelf Schoenmakers Logistics aangedragen als kandidaat. Er hebben zich geen andere kandidaten gemeld om het complete bedrijf over te nemen”, aldus Talstra.

“Het is de bedoeling dat ze op de locatie van Van der Aart blijven werken. Het vastgoed is ook een onderdeel van de transactie.” Dus het bedrijfspand kan gebruikt worden.

Claims chauffeurs

Er zijn claims van oud-chauffeurs. Van der Aart hanteerde een bijzondere constructie en chauffeurs en FNV vinden dat hierdoor veel geld niet bij de eerst genoemden op de bankrekening kwam. Het gaat om vorderingen tussen de 40.000 en 60.000 euro.

Talstra: “De bank, belastingen en UWV gaan voor. De Rabobank en ING hebben bijvoorbeeld een vordering van bijna 9,5 ton. Van de Belastingdienst is het totaalbedrag nog niet bekend.  In de praktijk blijft er dan niet veel geld over”, besluit de curator.

Er is aan directeur Schoenmakers van Schoenmakers Logistics om een reactie gevraagd. Volgens een medewerker is hij tot maandag elders en niet bereikbaar voor commentaar.

FNV: Niet Van der Aart erbij

FNV-bestuurder Edwin Atema is onderweg als hij hoort over de doorstart. “In sommige gevallen is wat ons betreft een doorstart goed. Maar ik heb al aangeven dat dit niet het geval is als oud-directeur Van der Aart daarbij zelf is betrokken”, luidt zijn reactie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions