Havenbedrijf toast op Rotterdams herstel in Oostenrijk

Havenbedrijf toast op Rotterdams herstel in Oostenrijk
04-06-2015 10:15 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

WENEN - Een delegatie van bedrijven uit de Rotterdamse haven ontmoette woensdag 3 juni in Wenen een aantal Oostenrijkse verladers, agenten en expediteurs. De ontmoeting was georganiseerd door de Rotterdam Port Promotion Council. Oostenrijk behoort tot de welvarendste landen van Europa en Nederland mag zich rekenen tot één van de belangrijkste handelspartners van Oostenrijk.

De Rotterdamse haven heeft  de afgelopen jaren echter marktaandeel in deze regio verloren, aan de havens van Koper en Hamburg. Aangezien Rotterdam zeker een reëel en gunstig alternatief is, voor de Oostenrijkse import- en exportstromen, versterkt de Rotterdams haven zijn inspanningen in Oostenrijk en Centraal-Europa.

In 2014/2015 werd daartoe het contract met Rotterdam Representative Franz Zauner verlengd en uitgebreid, sloot de Weense terminaloperator WienCont zich aan bij InlandLinks en startten EGS/TX Logistik- en IMS container treinshuttles tussen Oostenrijk en de Rotterdamse haven.
                   
Volgende week verschijnt de ‘Seehafenbilanz’ over 2014, waarin de Oostenrijkse im-  en exportstromen per haven worden vergeleken. De groei van het Rotterdamse aandeel zal in de dubbele cijfers lopen.

Gezien de bloei van de Oostenrijkse economie is het waarschijnlijk dat ook de concurrentie het goed heeft gedaan, maar dat mag een toast op het Rotterdamse herstel niet in de weg staan, vond Havenbedrijf Rotterdam.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden