Clicky


GEFCO Algerije na één jaar al groot in logistiek

GEFCO Algerije na één jaar al groot in logistiek
04-06-2015 09:46 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ALGERIJE - De GEFCO Groep, Europees leider op het gebied van automotive logistiek en wereldwijd de benchmark voor industriële logistiek, heeft zijn activiteiten in Algerije succesvol gelanceerd. De Algerijnse dochtermaatschappij ontpopte zich in minder dan een jaar tijd tot een grote speler in de binnenlandse logistieksector met een omzet van vijf miljoen euro in 2014.

"Dit succes is een weerspiegeling van het vertrouwen dat onze klanten en partners in de kwaliteit van onze diensten en operationele expertise van onze teams hebben getoond. Als enige logistieke bedrijf met een volledige beheersing van complexe toeleveringsketens wereldwijd bieden we graag ondersteuning aan projecten voor industrialisatie in Algerije en de ontwikkeling van haar buitenlandse handel," benadrukt Luc Nadal, de voorzitter van de Raad van Bestuur van GEFCO.

Veelbelovende automotive markt

Met een geraamde bbp-groei van vier procent voor 2015 en dynamische buitenlandse handel blijft de Algerijnse economie een sterke ontwikkeling doormaken. Het land is ook de op één na grootste automotive markt op het Afrikaanse continent en wereldwijd één van de meest veelbelovende.

GEFCO Algerije kan voortbouwen op de ruim 65 jaar ervaring van de Groep in de automotive sector. De dochter heeft in grote logistieke infrastructuren geïnvesteerd en twee vestigingen opgezet voor voorbereiding en opslag van nieuwe voertuigen: in Mostaganem, in het westen van het land, en Boufarik, in de buurt van Algiers.



De locatie in Boufarik beschikt over een terrein van vijf hectare en biedt ook opslag- en logistiekbeheerdiensten. Daarmee heeft de locatie zich in Algerije als het leidende logistieke platform voor meerdere business lines gevestigd.

De expertise van deze dochtermaatschappij blijkt uit het feit dat het zowel de ontvangst en inspectie van voertuigen als de opslag en distributie naar verschillende dealers verzorgt voor de importeur SAIDA. De dochter is tevens verantwoordelijk voor de distributie van nieuwe voertuigen naar dealers voor PSA Peugeot-Citroën. GEFCO Algerije transporteerde in 2014 in totaal 55.000 nieuwe voertuigen.

"De automotive sector is één van de pijlers van onze ontwikkelingsstrategie in Algerije. Wij beschikken over alle kwaliteiten die voor het ondersteunen van de ontwikkeling van autofabrikanten en leveranciers van onderdelen in Algerije en Noord-Afrika nodig zijn. Ons doel is om in de komende jaren een belangrijke speler te worden in de Maghreb-regio," zegt Bertrand de Techtermann, algemeen directeur van GEFCO Algerije.

Snelgroeiende overzeese door-to-door-dienst

Geografisch gezien heeft Algerije een strategisch gunstige ligging voor handel met Europa, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Azië. Deze regio’s, waar GEFCO al aanwezig is, vormen een belangrijke bron van groei.

De Groep wil in 2015 zijn geografische aanwezigheid verder vergroten door activiteiten op te zetten in Zuidoost-Azië, Zuid-Korea, Griekenland en Servië. GEFCO Algerije heeft het ontwikkelen van overzeese activiteiten tot één van zijn prioriteiten voor 2015 gemaakt en geïnvesteerd in het oprichten van nieuwe goederenstromen van Algiers naar Vietnam, Dubai en de Verenigde Staten.

Deze intercontinentale goederenstromen zijn met name gericht op het transport van textiel, elektronische huishoudapparatuur en reserveonderdelen. Voor 2015 staan ook andere goederenstromen gepland naar West- en Zuid-Europa, China, Cambodja en Indonesië.

Om de internationale ontwikkeling van fabrikanten te ondersteunen, biedt GEFCO Algerije volledig geïntegreerde overzeese diensten aan voor effectief beheer van hun intercontinentale goederenstromen. Deze diensten omvatten logistieke en douaneactiviteiten, ordervoorbereiding, cross-dockingdiensten, verzameling en herstructurering van goederen, kwaliteitscontrole en last mile-distributie.

Ervaren team met strategische partners

Aan het hoofd van een dynamisch team dat GEFCO’s kernwaarden – kwaliteit van dienstverlening en operational excellence – naleeft, staat Bertrand de Techtermann. Voordat hij aan de slag ging bij GEFCO Algerije was hij onder andere directeur van logistiek voor voltooide voertuigen (FVL) bij GEFCO Engeland en deed hij ruime ervaring op in de automotive branche.

GEFCO Algerije maakt gebruik van een netwerk van partners die voldoen aan dezelfde kwaliteitseisen als de Groep zelf. Deze partners opereren met name op het gebied van zee- en wegtransport, opslagoplossingen en activiteiten met toegevoegde waarde, zoals voertuigvoorbereiding.

"We streven ernaar de logistiekkosten van onze klanten te beheersen en hen in staat te stellen zich te richten op hun core business", aldus Bertrand de Techtermann.

Voor GEFCO Algerije is dit een perfect uitgangspunt om het momentum door te zetten en de doelstelling om de omzet in 2015 naar meer dan tien miljoen euro te verdubbelen, te behalen.