Clicky


Chauffeurs Amerongen Kamphuis besparen brandstof met 'Fleet consultancy by Scania'

Chauffeurs Amerongen Kamphuis besparen brandstof met 'Fleet consultancy by Scania'
04-06-2015 09:31 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

BARNEVELD - Een verdere verlaging van het totale brandstofverbruik staat bij de directie van Amerongen Kamphuis in Barneveld, gespecialiseerd in Frozen Food Logistics, hoog op de agenda. Vandaar dat de in totaal negentig trucks en het rijgedrag van de 110 chauffeurs het afgelopen jaar nauwlettend geanalyseerd zijn.

Amerongen Kamphuis is hiervoor een samenwerking aangegaan met 'Fleet Consultancy by Scania'. Het feit dat Amerongen Kamphuis met een gemengd wagenpark rijdt is hierbij geen beperking.

Draagvlak binnen de hele organisatie was een voorwaarde om 'Fleet Consultancy by Scania' te doen slagen. Chauffeurs wordt gevraagd hun gedrag te veranderen. Fleet Consultancy heeft ervoor gezorgd dat de chauffeur zich nog bewuster wordt van het eigen rijgedrag. Een Scania-coach heeft de chauffeurs tips en advies gegeven om het rijgedrag positief te veranderen; dit zit vaak in kleine details.

Zuinig rijden als uitdaging

Chauffeurs kunnen dagelijks in een online Driver Coaching Portal zien hoe ze hebben gereden, maar ook kunnen ze 'Excellence the Game' spelen. Deze game geeft de nodige onderlinge competitie en maakt zuinig rijden tot een blijvende uitdaging. Toegang tot internet (waar ook ter wereld) is hiervoor voldoende.



Fleet Consultancy wordt bij Amerongen Kamphuis uitgevoerd met de reeds aanwezige FMS-systemen, deze zijn gekoppeld aan de Scania Driver Coaching Portaal. Groot voordeel hiervan is dat er geen investeringen in hardware of aanpassingen in de voertuigen nodig zijn. Coaching kan hierdoor plaatsvinden op alle beschikbare data van de chauffeursrapporten.

Zelfstandig mee aan de slag

Scania heeft zich ook gericht op de interne opleiding bij Amerongen Kamphuis. Het is de bedoeling dat Amerongen Kamphuis na het Fleet Consultancy by Scania traject, zelfstandig aan de slag kan en de ingeslagen weg zelf kan continueren.

Geconditioneerde goederen

Amerongen Kamphuis biedt logistieke diensten aan voor verschillende soorten geconditioneerde goederen, inclusief op- en overslag. Het eigen groepagenetwerk loopt door een groot deel van noordwest en midden Europa.

 Er is een volledige landelijke dekking in de Benelux, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Denemarken en Zweden. Voor transporten naar, van en in de overige Europese landen, zoals Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Polen, Slowakije, Noorwegen en Finland, werkt Amerongen Kamphuis samen met eveneens gerenommeerde landenspecialisten.