Clicky


Nog altijd honderden vermist na bootramp China

Nog altijd honderden vermist na bootramp China
03-06-2015 18:27 | Algemeen | auteur De Redactie

JIANLI - Nog altijd worden honderden mensen vermist na een ongeluk met een cruiseschip op de rivier de Yangtze in China. Gevreesd wordt dat de meeste opvarenden, veelal bejaarden, zijn omgekomen. Honderden reddingswerkers proberen nog altijd mensen te redden uit het gekapseisde schip.

Volgens de Chinese staatszender CCTV zijn er 26 lichamen uit het scheepswrak gehaald. Slechts een klein deel van het schip steekt nog boven water uit. In totaal zijn veertien mensen gered. Meer dan vierhonderd opvarenden worden nog altijd vermist.

Chinese staatsmedia meldden dinsdag dat in het gekapseisde schip geluiden werden gehoord. Mensen riepen om hulp. Of woensdag ook geluiden werden gehoord is vooralsnog niet bekend. Dinsdag waren dertien duikers actief, woensdag was dat aantal gestegen tot meer dan 180.

"We doen er alles aan om iedereen te redden die vastzit, of ze nu nog in leven zijn of niet, we zullen ze behandelen alsof het onze eigen familieleden zijn", aldus Chen Soumin, legerbevelhebber in de regio.

Uit gegevens van een maritieme instantie bleek woensdag dat de eigenaars van de Eastern Star twee jaar geleden op de vingers werden getikt omdat het schip niet aan de veiligheidseisen voldeed. Om wat voor gebreken het precies ging zei de instantie niet. (Novum/AP)