Transport Online - Argentijnse coöperatie koopt drie Damen-schepen

Argentijnse coöperatie koopt drie Damen-schepen

Argentijnse coöperatie koopt drie Damen-schepen
03-06-2015 16:13 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

AMSTERDAM - Het Argentijnse bedrijf Cooperativa De Trabajos Portuarios Limitada de San Martín heeft een contract getekend voor de levering van twee Damen ASD 2810 sleepboten en één CSD 500 baggerschip. De twee schepen en het baggerschip worden gebruikt in het Argentijnse terminale gebied rond Rosario op de Paraná rivier voor slepen, afmeren, brandbestrijding en baggerwerkzaamheden.

De geplande levering van de schepen is dit najaar. Alex Westendarp Knol, Damen Area Manager Zuid-Amerika, vertegenwoordigde de Damen Shipyards Group tijdens de officiële ondertekening van het contract in San Martín.

De ASD-sleepboten, die zullen worden gebouwd bij Damen Shipyard Galati in Roemenië, zijn beide ingedeeld onder Lloyd's Register en uitgerust met Fire Fighting 1, dat een waternevel van 2,400m3 / uur levert. Hun basisfuncties zijn slepen, afmeren en brandbestrijding. De sleepboten zijn 28.67 meter lang.Het CSD 500 baggerschip, die zal worden gebouwd bij Damen Dredging Equipment in het Nederlandse Nijkerk, heeft een baggerdiepte van zestien meter en een maximum swingbreedte van 39.6 meter.Westendarp Knol: "De klant had een zeer duidelijk plan en wist dat onze sleepboten zijn uitgerust met eersteklas brandbestrijdingsmiddelen. Het baggerschip is in staat om te werken in waterdieptes tot zestien meter, dat is twee meter meer dan de standaardversie van dit schip. Ik ben erg blij dat La Cooperativa gekozen heeft voor Damen. We zullen ons uiterste best doen om hen te helpen bij het bereiken van hun doelen in de regio."

Herme Juarez, voorzitter van de Cooperativa De Trabajos Portuarios: "De sleepboten zullen ESTIBADOR I en ESTIBADOR II genoemd worden, naar de stuwadoors ('Estibadores' in het Spaans) die elke dag hard werken in de haven en de cultuur van de haven belichamen. Het baggerschip is LA Portuaria genoemd (wat neerkomt op een 'veilige haven'), als eerbetoon aan de vrouwen van de stuwadoors. We zijn overtuigd van onze beslissing om voor Damen te kiezen en we sluiten niet uit dat we meer zaken met hen zullen doen in de nabije toekomst."
 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen