Clicky


Ondernemingsraad AB Texel geen gesprekspartner meer van FNV

Ondernemingsraad AB Texel geen gesprekspartner meer van FNV
03-06-2015 16:03 | Transport | auteur Marcel van der Voort

OUDESCHILD  - FNV accepteert de ondernemingsraad (or) van AB Texel, aan de Schilderweg 263 in Oudeschild, niet langer als gesprekspartner. De vakbond vindt de manier waarop de verkiezing van de nieuwe or tot stand is gekomen onfatsoenlijk.

"Zowel individuele leden als FNV hebben hun bezwaren kenbaar gemaakt over de procedure en de verkiezingen op zich", aldus bestuurder Minke Jansma van FNV in een brief aan de directie van AB Texel, de or en de leden.

Ze vervolgt: "Op brieven vanuit de FNV wordt door de or zelfs helemaal niet gereageerd. Terwijl de belangen in die periode voor een deel van het personeel groot waren."

"Doordat met de bezwaren met betrekking tot kiesgroepen, aantallen afgevaardigden en de algehele verkiezingen vervolgens niets gedaan is, besluit het FNV de kandidaten voor de verkiezing terug te trekken."

Jammer

Jansma: "Wij vinden het jammer dat wij tot dit besluit moeten komen, echter gezien de huidige status en communicatie, kunnen wij niet anders. De medezeggenschap in de onderneming achten wij van groot belang en dient door alle partijen serieus genomen te worden. Op dit moment gebeurt dat niet."

Gedeelde belangen

Directeur Adriaan Vis van AB Texel reageert: "AB Texel en FNV voeren periodiek overleg. De gebeurt in een constructieve setting waarin voldoende ruimte is voor elkaars standpunten inzake onder andere inzet buitenlandse werknemers. Waarbij het uitgangspunt van partijen is gelijk werk, gelijk loon."

"Naar aanleiding van de brief van FNV aangaande de relatie met en werkwijze van de or heeft de or het initiatief genomen om het gesprek aan te gaan om te komen tot een constructieve samenwerking met inachtneming van de gedeelde belangen en de eigen zienswijze."

En voegt daar even later aan toe: "Zowel FNV als AB Texel zijn van mening dat goed georganiseerde medezeggenschap van belang is voor de onderneming. FNV is volgens mij blij dat de or nu ook het belang inziet van samenwerking. Alle partijen zullen zich nu én in de toekomst hiervoor blijven inzetten."