Bekeuringen voor overbelading, gladde band en losse lading op A7

Bekeuringen voor overbelading, gladde band en losse lading op A7
03-06-2015 15:54 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

WIERINGERWERF - Overbelading, een gladde band en losliggende lading waren overtredingen waarvoor de politie vandaag bekeuringen uitschreef aan vrachtwagenchauffeurs op de A7 bij Wieringerwerf.

De politie hield daar, in samenwerking met de Belastingdienst en de Rijksdienst voor het Wegverkeer een verkeerscontrole. De controle was met name gericht op zwaar vervoer (vrachtwagens). Er werd gecontroleerd op de technische staat van de voertuigen, het gewicht, de belading, de Rijtijdenwet en op documenten.

Van de in totaal twintig gecontroleerde combinaties werden er vier bekeurd. De politie schreef voor overbelading, een gladde band en losliggende lading. Een bestuurder werd aangehouden omdat hij nog gesignaleerd stond.

Zeven bestuurders kregen geen bekeuring, maar een waarschuwing in verband met de politieacties voor een betere CAO. Zij hadden geen documenten bij zich, op een vrachtwagen stond een losstaande container, een bestuurder haalde rechts in een ander overtrad de rij- en rusttijden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,462

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden