Clicky

 Dronken vrachtwagenchauffeur ramt collega op A93: diesel en havermout op snelweg

Dronken vrachtwagenchauffeur ramt collega op A93: diesel en havermout op snelweg [+foto's]
03-06-2015 15:33 | Buitenland | auteur Tine van Knijff- van Hijum

RAUBLING (D) - Een dronken vrachtwagenchauffeur ramde vannacht op de A93 richting Innsbruck een andere vrachtwagen. Door de klap belandde de lading van de eerste vrachtwagen -havermout- op de weg, evenals een hoeveelheid diesel.

Een 44-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nordrhein-Westfalen reed met zijn wagen, beladen met havermout, van de Autohof Reischenhart af, om richting Italië te gaan. Ter hoogte van de parkeerplaats Petersberg ramde hij een een Letse vrachtwagen met Deense oplegger, die geparkeerd stond op de pechstrook. 

Het afslepen van de beide vrachtwagens was nog een behoorlijke klus. Bovendien lekte er diesel uit de vrachtwagen van de Duitse chauffeur. Daardoor moest ook de brandweer ter plaatse komen.

De verkeerspolitie vermoedde bovendien dat de Duitse chauffeur had gedronken. Dat bleek juist: zijn ademtest gaf een waarde aan van meer dan 1,1 promille. Hij kan een aanzienlijke geldboete tegemoet zien. Bovendien wordt de totale schade op 130.000 euro geschat.

Letse vrachtwagen op pechstrook

De Letse vrachtwagen die werd geramd, stond op de pechstrook te wachten tot hij weer mocht gaan rijden, wegens een rijverbod in Oostenrijk voor vrachtwagens met bestemming Italië. Omdat Duitsland een groot parkeerprobleem heeft aangaande vrachtwagens die wegens feestdagen aan de kant staan te wachten, worden vrachtwagens die verkeerd geparkeerd staan getolereerd.

Klik hier voor foto's van het ongeval

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions