Clicky


BOVAG: negen Truck Academy's is genoeg

BOVAG: negen Truck Academy's is genoeg
03-06-2015 14:51 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

AMSTERDAM - Het aantal opleidingen bedrijfsautotechniek op ROC’s wordt vanaf 2016 verkleind, als het aan BOVAG ligt. BOVAG streeft naar kwalitatief hoogwaardige instroom van nieuwe vakmensen in de truckbranche. Al jaren wordt daartoe samengewerkt met ROC’s in zogeheten Truck Academy’s.

Om de kwaliteit van de opleiding in de toekomst te kunnen garanderen, is BOVAG in gesprek gegaan met ROC’s om het aantal opleidingslocaties in Nederland met ingang van schooljaar 2016/2017 van ruim 25 terug te brengen naar negen.

De negen ROC’s waarmee BOVAG gesprekken voert en die zich enthousiast hebben getoond zijn: Noorderpoort in Groningen, ROC Midden Nederland in Utrecht, Deltion in Zwolle, ROC van Amsterdam, ROC van Twente, Zadkine in Rotterdam, ROC van Nijmegen, ROC West-Brabant en het Summa College in Eindhoven.



Efficiënter

Op dit moment zijn er nog ruim 25 locaties waar de opleiding bedrijfsautotechniek wordt verzorgd. Dat zijn er te veel, vindt BOVAG. Elke locatie heeft gemiddeld niet meer dan vijftig leerlingen, verspreid over drie niveaus en meerdere leerjaren. Door terug te gaan naar negen locaties worden de klassen groter.

Omdat de opleiding relatief duur is en de investeringsmogelijkheden voor ROC’s beperkt, is het noodzakelijk om meer leerlingen – en daarmee meer bekostiging – per opleidingslocatie te realiseren.

Dat geeft de overgebleven gespecialiseerde opleidingslocaties meer armslag om te investeren in de kwaliteit van het truckonderwijs.