Clicky


Rijkswaterstaat verwacht dit weekend drukte op wegen richting de kust

Rijkswaterstaat verwacht dit weekend drukte op wegen richting de kust
03-06-2015 14:35 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ZEELAND - Door de verwachte zomerse temperaturen is de kans op veel recreatieverkeer richting de kustprovincies groot, verwacht Rijkswaterstaat. De Duitse feestdag Sacramentsdag op 4 juni zorgt ervoor dat veel Duitsers een lang weekend doorbrengen in Nederland, onder andere aan de kust. In Zeeland vinden op de A58 tussen Middelburg en Goes asfalteringswerkzaamheden plaats.

De combinatie van veel recreatieverkeer richting de kust, asfalteringswerkzaamheden in Zeeland en Sacramentsdag in Duitsland zijn de oorzaak van extra verkeersdrukte vanaf donderdag 4 juni.

Wegwerkzaamheden A58

Op de A58 Middelburg richting Goes wordt dit weekend tussen knooppunt de Roode Leeuw en afrit Heinkenszand het asfalt vernieuwd. Van vrijdag 5 juni acht uur 's avonds tot maandag 8 juni zes uur 's ochtends is de weg afgesloten.

Ook de verbindingsweg vanaf de N57 naar de A58 is afgesloten. Het verkeer wordt lokaal omgeleid. De omleidingen worden aangegeven met gele borden langs de weg.

Weggebruikers dienen rekening te houden met extra reistijd van tien tot dertig minuten.

Drukte langs grensovergangen Duitsland

Op 4 juni is het Sacramentsdag in Duitsland. Tijdens deze Duitse feestdag geldt voor vrachtwagens zonder ontheffing op donderdag 4 juni een rijverbod in een aantal deelstaten van Duitsland. Hierdoor kan het met name bij de grensovergangen op de A1, A67 en A76 met Duitsland drukker zijn dan normaal.

Rijkswaterstaat houdt deze grensovergangen goed in de gaten en zal, in samenwerking met politie, maatregelen treffen als dat nodig blijkt te zijn. Parkeren op de vluchtstrook is niet toegestaan, dus het vrachtverkeer wordt bij de grensovergang met borden geïnformeerd waar men kan parkeren.

Vrachtwagenchauffeurs worden opgeroepen de aanwijzingen voor parkeren, via borden boven en langs de weg, op te volgen. Automobilisten moeten rekening houden met vollere parkeerplaatsen in de buurt van de grens.