Clicky


Ook chauffeur Van den Boom zonder pardon op de bon

Ook chauffeur Van den Boom zonder pardon op de bon
03-06-2015 14:27 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

WEERT - Chauffeurs die hun vrachtwagen kort op de openbare weg neerzetten om snel overleg te plegen over een veiliger los- en laadplaats, zijn gwaarschuwd: de politie slingert hen zonder pardon op de bon.  

Het is BrinkXL meerdere malen overkomen. Gisteren meldde directeur Henk Brink twee gevallen waarin chauffeurs van de transportonderneming er dachten goed aan te doen op hun plaats van bestemming snel te informeren naar een veiliger plek om te lossen en laden, maar bij terugkomst bij hun vrachtwagen een prent kregen gespresenteerd van de politie.

Ook directeur Eveline Harts-van den Boom van Van den Boom Transport uit Weert maakt melding van een soortgelijk geval. "Ook een bekeuring zoals BrinkXL die heeft gekregen", aldus Eveline Harts.

In dit geval moest een chauffeur van Van den Boom een pallet lossen op het Damrak in Amsterdam. "Er was weinig plaats. Hij heeft de wagen zo goed mogelijk neergezet en is naar de bouw gelopen. Hij heeft daar heel snel een heftruck gevraagd om de pallet op te pikken en is toen meteen weer vertrokken", aldus Eveline Harts.

"Naar mijn beleving had hij geen andere keuze, uiteindelijk zal hij toch zijn pallet moeten lossen." De politie heeft de chauffeur echter bekeurd omdat een voertuig zo op de openbare weg laten staan het overige verkeer kan hinderen en/of gevaar kan veroorzaken.

Van den Boom Transport diende na ontvangst van de boete een bezwaarschrift in. "Hopende dat de politie ons standpunt zou begrijpen en de beschikking teniet zou verklaren." Het bezwaar is echter afgewezen. "Ik heb het toch moeten betalen. Het slaat nergens op", aldus Eveline Harts.

Persvoorlichters van de politie lieten gisteren, nadat BrinkXL aan de bel had getrokken, al weten dat ze niet kunnen reageren op specifieke gevallen waar de plaatselijke politie-eenheid al een oordeel over heeft uitgesproken.

Lees hier wat chauffeurs van BrinkXL overkwam na parkeren op de openbare weg.