Clicky

 
Transport Online - FNV: transport naar Groot-Brittannië beter via Hoek van Holland

FNV: transport naar Groot-Brittannië beter via Hoek van Holland

FNV: transport naar Groot-Brittannië beter via Hoek van Holland
03-06-2015 14:07 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

AMSTERDAM - Edwin Atema van vakbond FNV vind dat transportbedrijven beter in Hoek van Holland op de boot kunnen stappen, als ze met lading naar Groot-Brittannië moeten. Hij zegt dit in reactie op het artikel dat Transport Online vanochtend plaatste over een Australische vrachtwagenchauffeur, rijdende voor een Nederlandse transportonderneming, die tien jaar in een Britse cel riskeert wegens het bij zich hebben van een taser.

De chauffeur verklaarde de taser bij zich te hebben om zich te kunnen beschermen tegen illegalen die in Belgische en Franse havens proberen vrachtwagens open te breken en mee te reizen naar Groot-Brittannië. Vooral bij Calais, waar vrachtwagens massaal de Eurotunnel doorgaan naar Groot-Brittannië, is het probleem de laatste weken immens gegroeid.

"Bij Calais komen alle problemen die in Europa spelen met vluchtelingen, samen", vindt Edwin Atema. "Het is gewoon een humanitaire ramp, wat daar gebeurt". De chauffeur die de taser bij zich droeg, kan niet door het FNV worden geholpen: hij is geen lid. "Het is verschrikkelijk voor hem. Als dit leden van ons zou raken, staan we die natuurlijk bij."Atema erkent dat de problemen bij Calais niet snel zullen zijn opgelost. "Je hóeft niet per se door de Eurotunnel, niet met deze ellende. Als je bijvoorbeeld vanuit Rotterdam naar Glasgow moet, kun je ook met de boot vanuit Hoek van Holland. Dat zou ik transportbedrijven aanraden."

Atema begrijpt echter ook dat het voor transportondernemingen een moeilijke keuze is, om van rijden via Calais af te stappen. "De transportsector is tegenwoordig zo ontzettend kostengestuurd."

Lees ook: Chauffeur Nederlands transportbedrijf mogelijk Britse cel in wegens bezit taser

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions