Clicky


Magellan voltooit onderhoudsstop bij Damen Shiprepair Amsterdam

Magellan voltooit onderhoudsstop bij Damen Shiprepair Amsterdam
03-06-2015 12:04 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

AMSTERDAM - Cruiseschip Magellan heeft een vijf weken durende onderhoudsstop in Damen Shiprepair Amsterdam afgerond. Gedurende twee weken lag het 222-meter lange schip in een 250 meter lange droogdok op de werf. Daar ondergingen onder andere de romp, roeren en propellers een grondige inspectie en reiniging.

Magellan is onderdeel van de Global Maritime Group Inc. en is onlangs toegetreden tot de vloot van de Britse operator Cruise & Maritime Voyages (CMV). Ze biedt plaats aan ongeveer 1250 gasten in 726 hutten in negen passagiersdekken.



Damen Shiprepair Amsterdam voerde aan het cruiseschip een breed scala aan onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit. Deze omvatten allerlei taken, zoals het verwijderen van de zestien reddingsboten, voor onderhoud aan de wal.

Daarnaast werd het volledige assortiment standaard docking taken uitgevoerd, zoals repareren, controleren, schoonmaken en polijsten.

Met een volledige cruise programma voor de zomer met inbegrip van een driedaagse reis naar Amsterdam en Antwerpen vertrekken Londen op 4 juni, timing was kritisch met geen ruimte voor vertraging. Effectief en nauwkeurig projectmanagement was een belangrijke factor in het succes van dit project.



"Over het algemeen ging het project vlot, door de nauwe samenwerking tussen het beheer van het schip, de werf en een zeer coöperatieve bemanning", aldus Daniel Gerner, Project Manager bij Damen Shiprepair & Conversion. "De tijdschaal was zeer uitdagend, gezien de omvang van het werk dat nodig was, maar de kwaliteit van onze faciliteiten en de expertise van onze medewerkers hebben ervoor gezorgd dat alles met succes werd afgerond én op tijd."