ACM publiceert vernietigend rapport over NS

ACM publiceert vernietigend rapport over NS
03-06-2015 10:36 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

DEN HAAG - Toezichthouder ACM is vandaag met een vernietigend rapport naar buitengekomen over de rol van spoorvervoerder NS bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. De NS probeerde de publicatie van het rapporteert lang tegen te houden, maar heeft de procedure hierover bij de rechter ingetrokken.

De ACM oordeelde reeds in maart dat de NS zich bij de aanbesteding in Limburg niet aan de regels heeft gehouden. Nu komt het pak papier naar buiten, waarin in detail beschreven staat wat allemaal verkeerd is gegaan.

,,NS heeft haar concurrent Veolia in aanloop naar de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg bewust op achterstand gezet'', zegt ACM-bestuurslid Henk Don.

,,Het gedrag van NS heeft het concurrentieproces gefrustreerd. Dat gaat ten koste van de reiziger en de belastingbetaler.'' (Novum)
 Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden