Transport Online - Moerdijkbrug bij A16 gestremd door gekantelde vrachtwagen [+foto]

Moerdijkbrug bij A16 gestremd door gekantelde vrachtwagen

Moerdijkbrug bij A16 gestremd door gekantelde vrachtwagen [+foto]
03-06-2015 09:20 | Ongevallen | auteur Marcel van der Voort

MOERDIJK - De Moerdijkbrug in de A16 is vanochtend tot zeker tien uur gestremd. Vanmorgen even na vier uur uur kantelde op de rijbaan richting Rotterdam een vrachtwagen geladen met ijzer. De lading ligt verspreid over de rijbaan, alleen de vluchtstrook is momenteel beschikbaar. Om de kans op een kijkersfile te beperken zijn er anti-kijkschermen geplaatst. Er is een grote kraan ingezet om de vrachtwagen te bergen.

Over de toestand van de chauffeur van de vrachtwagen is nog niets bekend. Ook is niet duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. De politie zal daar mogelijk nog een onderzoek naar uitvoeren.De Verkeersinformatiedienst (VID) raadt weggebruikers aan om de A16 bij de Moerdijkbrug deze ochtend zoveel mogelijk te mijden. Verkeer vanuit Antwerpen met bestemming Rotterdam kan beter omrijden in de richting van Bergen op Zoom.

Weggebruikers vanuit Breda die vanaf de A58 richting Rotterdam willen, kunnen bij het knooppunt Batadorp beter de borden Den Bosch volgen en omrijden over de A2 en de A15.

De file, en vooral ook de vertraging in de file op de A16, loopt flink op. Inmiddels moeten weggebruikers rekening houden met ruim anderhalf uur extra reistijd. De file op de A17 is al vier kilometer voor het knooppunt Klaverpolder. Weggebruikers die omrijden komen op de A59 vanaf Fijnaart in zes kilometer file.

Ook het verkeer dat vanuit Breda de omleiding volgt wordt op de proef gesteld. Op de A15 is namelijk in de richting van Ridderkerk een aanrijding gebeurd bij Sliedrecht-Oost. Daar was een rijstrook afgesloten wat leidde tot een lange file vanaf het knooppunt Gorinchem en een extra reistijd van zeker vijftig minuten. Bij die aanrijding zijn twee auto's betrokken. De VID hoopt dat de file daar nu snel weer wat oplost, dan krijgt het verkeer dat de omleiding volgt weer wat lucht.

Niet alleen door het ongeval op de Moerdijkbrug staan er lange files, maar ook op de A27 richting Gorinchem staat zo'n 20 kilometer file tussen Breda en Werkendam, meldt de VID.

De ANWB verwacht een drukke ochtend door deze files. "We verwachten veel verkeersproblemen'', aldus een woordvoerder.

©Foto's: Officier van Dienst Bas van Rijkswaterstaat

Foto's

  • J.Roeland
    A.G.van Geffen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen