Clicky


D66: Mansveld gaat niet ver genoeg met Adviesgroep Cabinelucht

D66: Mansveld gaat niet ver genoeg met Adviesgroep Cabinelucht
02-06-2015 15:26 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

DEN HAAG - Staatssecretaris Mansveld stelt de Nationale Adviesgroep Cabinelucht in om de kwaliteit van cabinelucht in vliegtuigen te onderzoeken. Maar volgens D66 gaat Mansveld daarmee niet ver genoeg.

Tweede Kamerlid Wassila Hachchi: “Het is goed dat staatssecretaris Mansveld (PvdA) stappen gaat zetten. Wat D66 betreft gaat de staatssecretaris echter nog niet ver genoeg. Dit probleem speelt al jaren. Er zijn al verschillende onderzoeken en adviezen. Het is tijd voor concrete maatregelen."

Delen onderzoeksresultaten

Wanneer er een incident met giftige stoffen in een cabine van een vliegtuig is, dan wordt daar onderzoek naar gedaan door de luchtvaartmaatschappij. De resultaten van deze onderzoeken worden echter niet gedeeld met de eigen inspectiedienst van staatssecretaris Mansveld.

Daardoor weet de inspectie niet wat de oorzaak van deze incidenten is.

D66: onderzoeken delen met ILT

De veiligheid van stewardessen en piloten die in de cabines werken, moet voorop staan. Daarom wil D66 dat staatssecretaris Mansveld er zo snel mogelijk voor zorgt dat de resultaten van deze onderzoeken met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) worden gedeeld.

"Als de staatssecretaris deze problemen wil aanpakken, dan is dit de belangrijkste eerste stap."