Clicky


Mensen onwel door formaldehyde uit lekkende vrachtwagen

Mensen onwel door formaldehyde uit lekkende vrachtwagen [+video]
02-06-2015 14:53 | Buitenland | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ZÜRICH - Na een ongeval bij de Uetlibergtunnel in Zürich lekte een vrachtwagen grote hoeveelheden formaldehyde. Daardoor raakten 24 mensen onwel, zij kregen ademhalingsproblemen en moesten naar het ziekenhuis.

De vrachtwagen verloor een paar honderd liter van de gevaarlijke stof. Formaldehyde is een kankerverwekkende stof die allergieën en irritatie kan veroorzaken en dodelijk is bij hoge concentraties.

De vrachtwagen moest vanochtend vol op de rem in de tunnel omdat een automoblist een onzorgvuldige manoeuvre uitvoerde. Nadat de vrachtwagenchauffeur de tunnel weer uit was, merkte hij dat er vloeistof uit zijn wagen liep en waarschuwde de politie. Die blokkeerde onmiddelijk de tunnel, ook de brandweer kwam massaal ter plaatse, evenals een chemie-expert.

De mensen die kortademig en misselijk waren geworden werden naar een ziekenhuis gebracht, de politie waarschuwde andere weggebruikers naar de huisarts te gaan als zij ook kortademig of misselijk zouden worden. 

Het incident veroorzaakte een verkeerschaos en lange files rond Zürich. De tunnel is tot half twee afgesloten geweest om de gevaarlijke vloeistof te kunnen opruimen.

Bekijk hier een video van het ongeval.