Clicky

 Principeakkoord over nieuwe cao bij Wagenborg en Doeksen

Principeakkoord over nieuwe cao bij Wagenborg en Doeksen
02-06-2015 13:39 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

WOERDEN - Het personeel van de rederijen Doeksen en Wagenborg die veerdiensten onderhouden naar de waddeneilanden heeft een principe-cao. Dat meldden de FNV en CNV Vakmensen dinsdag. Wagenborg verzorgt de veerdiensten naar Ameland en Schiermonnikoog, Doeksen vaart van en naar Terschelling en Vlieland en tussen de twee eilanden onderling.

Met het bereiken van een principe-akkoord komt een einde aan protestacties bij Wagenborg. Die acties begonnen ruim twee weken geleden. Uit protest tegen het vastlopen van de cao-besprekingen werd een aantal keren niet gevaren tussen Schiermonnikoog en Lauwersoog en ook op de veerdienst tussen Ameland en Holwerd werd actie gevoerd. ,,De onvrede richtte zich vooral op de werkdruk en hoe er met medewerkers werd omgegaan'', aldus een woordvoerder van CNV Vakmensen. Bij Doeksen ging het onder meer om het aanpassen van de roosters maar tot protestacties kwam het daar niet.

De cao bij Wagenborg voorziet in een jaarlijkse loonsverhoging en voor dit jaar een eenmalige uitkering van 1000 euro. De overeenkomst gaat met terugwerkende kracht in op 1 januari en geldt voor ongeveer tachtig werknemers bij Wagenborg Passagiersdiensten. De ruim honderd werknemers van rederij Doeksen krijgen per 1 januari 2015 3 procent loonsverhoging. Beide overeenkomsten gelden tot 1 januari 2018 als ze worden goedgekeurd door de achterban. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats