Clicky


Politie Parijs doekt tentenkamp migranten op

Politie Parijs doekt tentenkamp migranten op
02-06-2015 11:16 | Buitenland | auteur De Redactie

PARIJS - De politie van Parijs heeft dinsdag een tentenkamp bij de beroemde Sacre Coeur opgebroken. De honderden migranten, veelal afkomstig uit Oost-Afrika, zijn met bussen afgevoerd. Waar ze precies heen worden gebracht is vooralsnog niet duidelijk. Sociaal werker Bruno Morel van hulporganisatie Emmaus zei dat sommigen naar asielzoekerscentra worden overgebracht.

Tientallen politievoertuigen en vuilniswagens werden ingezet om het kamp op te ruimen. Het tentenkamp staat vlakbij het Gare du Nord. Al maanden verblijven daar honderden migranten, tot grote onvrede van omwonenden en lokale politici.

Veel vluchtelingen zeggen dat dit niet het Europa was dat ze verwacht hadden. Ze sliepen op dekens onder een metroviaduct in afwachting van het antwoord op hun asielaanvraag. De kans dat ze asiel krijgen is echter klein en de kans op werk nog kleiner.

De Europese Unie is bezig met allerlei maatregelen om de toestroom van vluchtelingen het hoofd te bieden. Een van de maatregelen is een omstreden plan om vluchtelingen die aankomen in landen aan de Middellandse Zee te verdelen over alle 28 EU-lidstaten. (Novum/AP)