Transport Online - Hiab lanceert 'het Zwitserse zakmes onder de kranen'

Hiab lanceert 'het Zwitserse zakmes onder de kranen'

Hiab lanceert 'het Zwitserse zakmes onder de kranen'

HELSINKI - Hiab, onderdeel van Cargotec, kondigt vol trots de introductie aan van de HIAB Z-HiPro 191 en HIAB Z-PRO 171. De kranen maken deel uit van de nieuwe HIAB Z-serie en kunnen in een Z-stand worden gevouwen en geparkeerd achter de bestuurderscabine zonder de gereedschappen te demonteren.

Met deze unieke functie zijn het de enige modellen op de markt die volledig zijn geoptimaliseerd voor vervoer en tegelijkertijd voldoen aan de laatste wet- en regelgeving.

Kranen uit de Z-serie zijn ontworpen voor toepassingen waarvoor in het algemeen snelheid, efficiency en een groot aantal laadcycli vereist zijn. Klanten kunnen taken zoals graven, storten, afvalverwerking en lichte werkzaamheden nu sneller uitvoeren. Met een schoon en intelligent ontworpen armsysteem waarbij de slang en het uitschuifsysteem met kettingaandrijving intern zijn gemonteerd, is het resultaat een snelle en uiterst efficiënte kraan.De HPL-koppeling tussen de kraanpunt en het gereedschap beschermt tevens de slangen wat onderbrekingen en overbodige kosten voorkomt. 

Breder en completer

Carl Gustaf Göransson, senior vicepresident, Sales and Markets, zegt: "Met de introductie van de Z-serie maken we ons productaanbod nog breder en completer. Dit is een belangrijke stap in onze ambitie om op het gebied van klanttevredenheid uit te groeien tot benchmark in de branche."

Alleen kranen uit de Z-serie passen in de parkeerstand met de gereedschappen nog gemonteerd binnen de afmetingen van de cabine van de truck. Klanten zijn dus geen tijd meer kwijt aan het bevestigen en verwijderen van gereedschappen aan de kraanpunt. Dankzij het nieuwe ontwerp kan de chauffeur de lading tijdens het vervoer veel eenvoudiger afdekken en voldoen aan de laatste wet- en regelgeving.  

Geschikt voor elke klus

"Kranen uit de Z-serie zijn universeel inzetbaar en geschikt voor elke klus. Je zou ze het 'Zwitserse zakmes' onder de kranen kunnen noemen. Bij de ontwikkeling lag de nadruk op de snelle en nauwkeurige besturing die onze klanten nodig hebben. Met een robuust ontwerp dat de legendarische HIAB-kwaliteit onderstreept, staan ze garant voor consistente en betrouwbare productiviteit", voegt Göransson hieraan toe.

Hans Ohlsson, directeur, middelzware kranen bij Hiab verklaart: "Het compacte ontwerp van de Z-serie past gemakkelijk op moderne compacte trucks met weinig ruimte voor apparatuur. De kranen zijn snel en nauwkeurig dankzij de kenmerken van de nieuwe HiPro-bedieningssystemen en het goed afgestemde hydraulische systeem dat een oliestroom onder hoge druk produceert. Ze zijn goed voorbereid voor intensieve werkcycli, vooral als het werk snel, maar ook zeer nauwkeurig moet worden gedaan."

Hoge eisen

"We kennen onze klanten door en door en weten dat ze hoge eisen stellen aan hun kranen. Daarom hebben we de nieuwe Z-serie gemaakt die operators de hoogstmogelijke kwaliteit en prestaties biedt", sluit hij af.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions