Transport Online - Code geel: zware windstoten, drukke spits en aanpassingen op Schiphol

Code geel: zware windstoten, drukke spits en aanpassingen op Schiphol

Code geel: zware windstoten, drukke spits en aanpassingen op Schiphol
02-06-2015 09:29 | Weer | auteur Tine van Knijff- van Hijum

AMSTERDAM - Vandaag komen er in de kustgebieden zware windstoten voor, van 75 tot 90 kilometer per uur. De windstoten zullen aanhouden tot halverwege de avond.

Het KNMI heeft daarom code geel afgegeven. Volgens de internationaal gehanteerde omschrijvingen is het dan aan te raden alert te zijn en voorzichtig te zijn met activiteiten die door het weer risico's met zich mee kunnen brengen.

Code geel betekent voor het verkeer gevaarlijke rijomstandigheden. Door de zware windstoten kunnen voertuigen met aanhanger en vrachtverkeer ernstige hinder ondervinden.

Vanwege het slechte weer is het een drukke dinsdagochtendspits. Om kwart voor negen stond er 348 kilometer totale filelengte op de Nederlandse wegen. De files zijn op veel plaatsen langer dan gebruikelijk vanwege de slechte weersomstandigheden.

Afwijkend baangebruik Schiphol

Door de krachtige tot harde wind uit zuidwestelijke richting maakt de luchtverkeersleiding op Schiphol vandaag om veiligheidsredenen gebruik van minder preferente start- en landingsbanen op Schiphol.

Momenteel wordt de Schiphol-Oostbaan (baan 22) ingezet, waardoor de inwoners van de gemeente Amsterdam mogelijk meer hinder kunnen ervaren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions