Clicky


FIOD en Functioneel Parket onderzoeken faillissementsfraude in transportwereld

FIOD en Functioneel Parket onderzoeken faillissementsfraude in transportwereld
01-06-2015 16:55 | Faillissementen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ROTTERDAM - De FIOD heeft afgelopen week onder leiding van het Functioneel Parket een aantal doorzoekingen gedaan en verdachten aangehouden in drie verschillende strafrechtelijke onderzoeken naar faillissementsfraude. De verdenking in alle drie de onderzoeken is onder andere dat niet is voldaan aan de verplichting tot het voeren van een administratie en het bewaren en te voorschijn brengen van boeken, bescheiden en andere gegevensdragers op verzoek van de curatoren en/of dat zij (grote) onttrekkingen hebben gedaan aan de failliete boedel.

Zo vonden er een tweetal doorzoekingen plaats in bedrijfspanden in de regio Rotterdam in een onderzoek naar faillissementsfraude in de transportwereld. De hoofdverdachte heeft daarbij als een soort bedrijvendokter een prominente rol heeft gespeeld. Er is administratie in beslag genomen en er zijn twee verdachten in hun woning aangehouden.

Eerder deze maand deed FIOD al doorzoekingen in de gemeente Zaanstad, in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar faillissementsfraude bij een taxibedrijf in de regio Amsterdam. Hierbij werden vijf verdachten aangehouden.