Clicky


Intensive care units op alle Lufthansa lange-afstandsvluchten

Intensive care units op alle Lufthansa lange-afstandsvluchten
01-06-2015 15:46 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

FRANKFURT - Vanaf heden is een wereldwijd unieke 'vliegende intensive care unit' beschikbaar op alle lange-afstandsvluchten van Lufthansa. Het ziekenvervoercompartiment (PTC) werd ontwikkeld door het technologiebedrijf Lufthansa Technik in samenwerking met Lufthansa Medische dienst.

Lufthansa kan nu haar PTC inzetten in het hele netwerk van lange-afstandsvluchten, vertrekkende vanaf de hubs in de Duitse steden Frankfurt en München. Het bedrijf gebruikt al sinds 1999 de PTC op de Boeing 747-400 en Airbus A340 en A330.

Zo'n honderd intensive care-patiënten worden elk jaar door Lufthansa vervoerd in de PTC. Een verder ontwikkelde versie van de PTC is nu ontworpen voor de Airbus A380 en de Boeing 747-8 sub-vloten en geïnstalleerd.



De PTC heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van conventionele luchtambulance, zoals lagere kosten en een tijdsbesparing tot vijftig procent. Het ruime interieur van de PTC biedt voldoende ruimte voor een patiëntenbed, twee stoelen voor de behandelend arts en een Lufthansa bemanningslid (PTC Medical Crew Member) en intensive care-apparatuur, samen met de benodigde materialen en medicijnen.