Transport Online - Migranten bij Calais trekken zich niets aan van politie [+foto]

Migranten bij Calais trekken zich niets aan van politie

Migranten bij Calais trekken zich niets aan van politie [+foto]
01-06-2015 15:14 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

CALAIS - Vrachtwagenchauffeur Marten Hazeleger is blij dat er aandacht aan het enorme probleem van migranten bij Calais wordt gegeven, want hij maakte zelf mee dat ook politie-agenten geen enkel gezag hebben ten overstaan van de groepen vluchtelingen die proberen in vrachtwagens te komen.

"Door slecht weer was een file van ongeveer drie kilometer voor de haven van Calais", vertelt Marten Hazeleger. "Overal liepen vluchtelingen en ze waren constant op zoek naar mogelijkheden om in een vrachtwagen of busje te klimmen." De vrachtwagenchauffeur vertelt dat alle vrachtwagens door de politie naar een aparte parkeerplaats werden gestuurd om gecontroleerd te worden. "Vanuit daar kon je dan naar de haven, maar de vluchtelingen liepen ook gewoon op de weg van de parkeerplaats naar de haven." De foto's die Hazeleger maakte van het voorval, zijn genomen na de politiecontrole.Voor de neus van de politie

Hazeleger hoorde bovendien van een collega, die twee weken geleden in de file stond bij Calais, dat er geen sprake is van gezag voor de politie bij de migranten. "Toen er voor mijn collega een aantal van die mensen in een trailer kropen, zag hij in zijn spiegel een agent staan. Hij toeterde maar die agent reageerde niet." Voor de waarschuwende chauffeur werd de situatie toen bedreigend. "Voor hij iets kon doen kwamen ze op hem af, trokken zijn bijrijdersdeur open en bedreigden hem. Dit alles voor de neus van de politië.""Deze mensen hebben niks te verliezen", concludeert Marten Hazeleger. "Ze hebben al zoveel gedaan om in Calais te komen dat niets of niemand ze tegen laat houden om de oversteek naar Engeland te maken."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen