Clicky


Nieuwe directeur: Malaysia Air draait in 2018 weer quitte

Nieuwe directeur: Malaysia Air draait in 2018 weer quitte
01-06-2015 13:55 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

KUALA LUMPUR - De kwakkelende luchtvaartmaatschappij Malaysia Air is in 2018 weer winstgevend. Dat heeft de nieuwe directeur Christoph Müller vandaag gezegd. De vliegmaatschappij moet dan wel personeel ontslaan, overbodige vliegtuigen verkopen en zijn internationale vloot moderniseren.

Müller zei vandaag dat de maatschappij probeert twee A380 superjumbo's te verkopen en zeker zesduizend van de twintigduizend personeelsleden gaat ontslaan. De overige veertienduizend medewerkers krijgen een baan aangeboden bij de nieuwe luchtvaartmaatschappij die de opvolger moet worden van Malaysia Air.

Volgens Müller, die voorheen werkzaam was bij Aer Lingus en Sabena, is Malaysia Air technisch failliet, maar kan de luchtvaartmaatschappij dit wel weer te boven komen.

Malaysia Air heeft een kapitaalinjectie gekregen van de Maleisische regering na de twee rampen die het bedrijf vorig jaar troffen. Niet alleen werd vlucht MH17 uit de lucht gehaald boven Oekraïne, vlucht MH370 verdween spoorloos en is nog altijd niet teruggevonden.

Malaysia Air had altijd een goede reputatie, maar na de twee rampen liep het imago van het bedrijf een flinke deuk op. Müller, die sinds 1 mei in dienst is als directeur, zei dat de reorganisatie van Malaysia Air neerkomt op een 'harde reset' die het bedrijf een kans op groei geeft.

Of de maatschappij ook een andere naam en een ander logo krijgt is nog niet duidelijk. (Novum)