Vrachtschip de 'Purple Beach' op sleeptouw naar Wilhelmshaven

Vrachtschip de 'Purple Beach' op sleeptouw naar Wilhelmshaven [+foto's]
01-06-2015 13:48 | Algemeen | auteur De Redactie

WILHELMSHAVEN(D) - Het vrachtschip de 'Purple Beach' waar vorige week maandag brand op uitbrak wordt vandaag, maandag 1 juni, naar Wilhelmshaven gesleept. De oorzaak van de brand is nog altijd niet bekend.

Twee sleepboten, de 'Mellum' en de 'Neuwerk', en drie brandbestrijdingseenheden begeleiden het schip naar de JadeWeserPort in Wilhelmshaven.

Vorige week maandag brak brand uit in het ruim van het schip dat met meststoffen is geladen. Volgens de brandweer is er geen rook meer aan boord.

Vooralsnog is niet duidelijk waar de brand door ontstaan is. Mogelijk is een chemische reactie in het ruim van het vrachtschip de oorzaak. De temperatuur in het ruim liep al snel hoog op.

Aanvankelijk werd gevreesd voor een explosie van het vrachtschip. Bij de brand raakte niemand gewond. Vorige week dinsdag werden alle bemanningsleden van boord gehaald en overgebracht naar een ziekenhuis voor verder onderzoek.

Wanneer de 'Purple Beach' aankomt in Wilhelmshaven hangt helemaal van het weer en de diepgang af, meldt de Haveriekommando maandag.

De 'Purple Beach' vaart onder de vlag van de Marshall Eilanden en was onderweg van Antwerpen naar Brake aan de Weser.

©Foto's: HavariekommandoNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden