Clicky


Jan de Wit Group als eerste Nederlandse personenvervoerder de weg op met MAN Lion’s Intercity

Jan de Wit Group als eerste Nederlandse personenvervoerder de weg op met MAN Lion’s Intercity
01-06-2015 12:34 | Nieuw Materieel | auteur Tine van Knijff- van Hijum

HAARLEM – Jan de Wit Group neemt naast zes MAN Lion’s Coaches ook twee MAN Lion’s Intercity in gebruik. MAN presenteerde enkele maanden geleden dit hagelnieuwe model in Europa waarmee Jan de Wit Group als eerste Nederlandse personenvervoerder de weg op zal gaan.

De gerenommeerde Duitse fabrikant MAN uit München tekent voor een order van acht touringcars en het Spaanse Indcar – In Nederland vertegenwoordigd door Zuideind uit Joure (Friesland) – levert een exclusieve Mercedes Benz clubcoach met zestien lederen zitplaatsen.

De negen nieuwe touringcars zijn goed voor een totaal aan 470 reiszetels en voorzien van optimale comfortvoorzieningen voor de reiziger, veiligheidsvoorzieningen van topklasse, lichtgewicht technologie en de meest milieuvriendelijke EURO6 motoren.

Samenwerking met MAN

Met de aflevering van de acht nieuwe touringcars continueert Jan de Wit Group haar samenwerking met MAN. Sinds 2010 heeft deze samenwerking geresulteerd in een aandeel van inmiddels 38 MAN touringcars in de vloot van Jan de Wit Group.

Milieuzone

De gemeente Amsterdam heeft vergevorderde plannen om met ingang van 2018 een verbod voor touringcars die niet voldoen aan minimaal de EURO4 emissienorm van kracht te laten worden. De milieuzone van Amsterdam, die de ringweg A10 als grens heeft, bedraagt maar liefst 35 vierkante kilometers.

Medio 2015 voldoet Jan de Wit Group met haar totale vloot van honderd touringcars al aan de voorgenomen strenge milieueisen van de gemeente Amsterdam in 2018 en is hiermee voorloper in de markt van het touringcarvervoer.