Clicky


België-Japan: nieuwe vliegverbinding vanaf de herfst

België-Japan: nieuwe vliegverbinding vanaf de herfst
01-06-2015 12:07 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

BRUSSEL - All Nippon Airways (ANA) heeft vandaag aangekondigd dat ze vanaf de herfst start met een rechtstreekse vlucht tussen Brussel, de hoofdstad van België en de hoofdstad van de derde economie in de wereld: Tokio in Japan.

De komst van All Nippon Airways versterkt de rol van Brussels Airport in het wereldwijde Star Alliance netwerk, waar ook Brussels Airlines deel van uitmaakt. Een optimale manier om 150 jaar diplomatische relaties tussen de twee landen te vieren in 2016, vindt Brussels Airport.

De grootste Japanse luchtvaartmaatschappij zorgt hiermee voor het eerst sinds 2001 voor een rechtstreekse verbinding tussen Brussels Airport en Tokio.

‘‘De aankondiging van ANA is het resultaat van een lang traject van onderhandelingen. De steun van de federale en regionale overheden is daarbij van essentieel belang geweest, en zeker ook de Belgische economische missie in Japan in 2012 onder leiding van Z.K.H. Prins Filip. De verbinding zal de economische relaties tussen beide landen verder verstevigen. De directe verbinding zal ook honderden nieuwe directe en indirecte jobs op de luchthaven creëren, en zal nieuwe investeringen en het toerisme stimuleren”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.



"De keuze van ANA is een logische keuze. Zo zijn er al decennia sterke economische banden tussen beide landen, er zijn veel Japanse bedrijven en er leeft een grote Japanse gemeenschap in ons land. Bovendien is Brussel als hoofdstad van Europa internationaal een essentiële schakel. Ook het toerisme is een belangrijke factor."

De komst van All Nippon Airways versterkt de rol van Brussels Airport in het Star Alliance netwerk. ANA kan via Brussels Airport uitstekende verbindingen aanbieden naar het uitgebreide netwerk van Brussels Airlines, en dit niet alleen binnen Europa maar ook naar Afrika, waar de Japanse investeringen in de lift zitten.

Brussels Airport telt, na de komst van ANA, vijftien luchtvaartmaatschappijen die op de lange afstand vliegen, met in totaal meer dan 26 vluchten per dag naar de Verenigde Staten, Canada, Mexico, de Caraïben, sub-Saharaans Afrika, de Golf regio, India, China en Thailand.