Transport Online - NS-dochter NSFSC: AnsaldoBreda voerde show op en maakte teveel fouten

NS-dochter NSFSC: AnsaldoBreda voerde show op en maakte teveel fouten

NS-dochter NSFSC: AnsaldoBreda voerde show op en maakte teveel fouten
01-06-2015 11:50 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

DEN HAAG - AnsaldoBreda, de Italiaanse fabrikant van de Fyra, voerde een showtje op als de opdrachtgever langskwam in de fabriek om te kijken hoe het stond met de productie van de treinen. Dan droegen de werknemers helmen en witte handschoenen en was het opeens veel drukker in de fabriekshal.

Kwaliteitsinspecteur Tinus Jonkers bevestigde vanochtend deze indruk van de parlementaire enquêtecommissie Fyra. Deze flitstrein zou gaan rijden op de hogesnelheidslijn HSL-Zuid, maar was veel te laat klaar en moest na een paar weken alweer van het spoor omdat er veel mis mee was.

De commissie zoekt uit hoe het zover heeft kunnen komen.

Jonkers werkte bij Lloyd's Register Rail Europe en zag namens NS Financial Services Company (NSFSC) toe op de bouw van de Fyra in de fabriek van AnsaldoBreda. NSFSC is de NS-dochter die de treinen kocht.

Volgens Jonkers wilde de fabrikant de indruk wekken druk bezig te zijn. Maar in werkelijkheid liep de bouw grote vertraging op.

Bovendien maakte fabrikant AnsaldoBreda bij de productie van de Fyra-treinen steeds dezelfde fouten, werkinstructies werden regelmatig niet gevolgd en problemen werden lange tijd niet opgelost. Op het moment dat de treinen de fabriek in Italië verlieten, zaten er nog te veel fouten in de trein.  (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions