Clicky


Vrachtwagen crasht op vangrail A23 bij Wenen

Vrachtwagen crasht op vangrail A23 bij Wenen [+foto's]
01-06-2015 10:12 | Buitenland | auteur Tine van Knijff- van Hijum

WENEN - In grote delen van Wenen (Oostenrijk) heerst vanochtend chaos op de weg, nadat vanochtend om vijf uur een vrachtwagen met oplegger op de vangrail is gecrasht op de A23 bij Wenen, de Autobahn Südosttangente Wien.

Bij het ongeval crasht de cabine van de vrachtwagen op de vangrail van de snelweg. De cabine werd gedeeltelijk doorgesneden door de vangrail. De 35-jarige chauffeur raakte bekneld in zijn cabine, de brandweer heeft hem bevrijd. De man had meerdere breuken en kneuzingen en is naar het ziekenhuis in Wenen vervoerd.

De vrachtwagen ligt momenteel over de twee linkerrijstroken van de snelweg, door de klap vlogen delen van de oplegger ook richting de rijbaan naar het noorden. Omdat er ook diesel uit de vrachtwagen stroomt en het ongeval voor de hulpdiensten moeilijk te bereiken is, blijft de weg tot ver na de lunchpauze afgesloten, verwacht de politie.

Niet alleen op de A23 is door het ongeval file ontstaan, ook op de A2 en A22 staat het verkeer nagenoeg stil. Ook alternatieve routes raken volledig overbelast, daardoor hoopt ook het verkeer in de binnenstad zich op.

Klik hier voor foto's van het ongeval.